Ofte stilte spørsmål

 

1. Hvorfor BØR jeg bestille blomster til bryllupet?

Perfekt leveranse: Dere fortjener at alt er perfekt på den store dagen, inkludert blomstene og spesielt brudebuketten. Blomster er ferskvare og bør bestilles og behandles riktig for å sikre topp kvalitet. I tillegg er blomsterbinderi et eget fag, og florister har kunnskapen og erfaringen som skal til for å lage vakre produkter som skaper en nydelig ramme rundt bryllupsdagen. Ved å bruke profesjonelle blomsterleverandører kan dere være helt sikker på at dere faktisk får det dere ser for dere.

Hold budsjett: Bruker dere en blomsterleverandør vet dere hvor mye leveransen vil koste, og unngår å overskride budsjettet deres.

Unngå stress: Det er mange ting å planlegge frem mot bryllupet. Bruker du en profesjonell blomsterleverandør, unngår du å øke kompleksiteten og TODO listen, og kan heller nyte tiden frem mot bryllupet sammen med din forlovede.

Frigjør tid: Du ønsker kanskje ikke å bruke masse tid på å sette deg inn i ulike DIYs, blomstersorter, holdbarhet, sesonger, kvalitet, fargespill, pris, tilgjengelighet og leverandører. Er begge i full jobb, kan tidsaspektet være spesielt viktig, da man ikke vil la all fritid gå med til bryllupsplanleggingen. Brudebukett og blomster er noe av det mest vanlige og logiske å sette bort til profesjonelle.

2. Hvorfor bør jeg bestille mine bryllupsblomster fra dere?

Hageinspirert stil: Rosehagen blomster har en levende, hageinspirert og romantisk stil og sterkt fokus på å skape unike brudebuketter og blomsterprodukter for brudene våre. Liker du bildene våre her på nettsiden, vår instagram, vår facebook eller pinterest, så vet du at vi er den rette leverandøren for deg. Det betyr også at vi ikke er så glad i stive buketter fylt med unaturlige materialer. Hvis det er din greie så er vi kanskje ikke den type blomsterleverandør du ser etter.

Wow-faktor: Vi anser brudebuketten for å være brudens viktigste smykke. Derfor skaper vi buketter med en wow-faktor som fører til mange komplimenter fra gjestene og som løfter kvaliteten på bryllupsbildene med et vakkert og iøyenfallende motiv.

Bruk av naturlige ingredienser: Vi er romantikere og nostalgikere, og liker tanken på å lage ting av naturlige, kortreiste materialer. Lar det seg gjøre, vil vi alltid inkludere bladverk eller blomster fra naturen rundt oss i stedet for å kjøpe alt inn fra utlandet.

Lite, uavhengig og familiedrevet: Er du også en romantiker og nostalgiker som oss, så liker du tanken på å støtte et lite, familiedrevet firma bedre enn å bidra til å øke en allerede høy bunnlinje hos de store kjedene. 

Spesialister: Vi har spesialisert oss på bryllupsleveranser, så du kan være helt sikker på at du er i gode hender hvis du velger å bruke oss som din leverandør.

3. Hvordan foregår bestillings- og betalingsprosessen?

Det første du bør gjøre dersom du vurderer oss som blomsterleverandør er å fylle ut bryllupsskjemaet vårt her. Dette kan du gjøre alt fra ca. 12 måneder før bryllupet opptil bare noen få uker før den store dagen.

Basert på denne første kontakten, vil vi forsøke å forstå behovet ditt ved å enten ringe deg, møte deg eller holde kontakt på e-post. Dette er for å kunne sette sammen et skreddersydd tilbud til deg. Etter at du har fått tilbudet vårt, kan du komme med tilbakemeldinger og vi kan gjøre eventuelle justeringer. Justeringene kan bestå av å oppgradere eller nedgradere noen punkter, og/eller fjerne eller legge til produkter.

Bestemmer du deg for å bruke oss som leverandør, så vil det være nødvendig å betale inn et depositum. Dette fungerer som en sikkerhet for begge parter. For oss er det nødvendig for at vi skal være sikre på at dere faktisk ønsker å bruke oss og legitimerer at vi holder av tid og ressurser til deres bryllupshelg. For dere er det en sikkerhet i at vi forplikter oss til leveransen og prioriterer dere på dagen deres. Restbeløpet vil bli fakturert ca. en måned før bryllupsdato, eller omgående dersom det er kort tid igjen til bryllupet.

4. Hva skjer dersom jeg ombestemmer meg og vil endre bestillingen helt?

Dersom du plutselig finner et bryllupsbilde eller på andre måter faller pladask for en bukett eller noen blomster som er annerledes enn det vi i utgangspunktet kom frem til, er det stor sannsynlighet for at vi kan etterkomme dine nye ønsker. Eller kanskje du finner ut at du bare må ha en blomsterbue alikevel.

Det kommer litt an på timing og grad av endring, men med litt flaks skal det være mulig å endre design og innhold opptil et par uker før bryllupet. Det som er helt sikkert, er at vi alltid vil gjøre vårt aller beste for at du skal få det du ønsker deg til den store dagen. 

5. Er blomster noe som vil ta masse tid i bryllupsplanleggingen?

Hvor mye tid du ønsker å bruke på blomstene til bryllupet ditt er egentlig opp til deg selv. Blomster er jo så vakre, så det er mange som nyter å browse blomstersider og grave seg dypt ned i ulike rosesorter eller nyanser på peoner. Se forresten siste spørsmålet på denne siden hvor vi linker til vakker blomsterinspirasjon. For andre er det ikke så interessant, man ønsker kun å forsikre seg om at man får en vakker bukett på bryllupsdagen.

Det som uansett er helt sikkert, er at hvis du bruker oss vil du både kutte ned på tiden det tar å finne ut hva som er mulig og hva som er lurt, i tillegg til å få hjelp til å ta gode valg om blomster ut ifra dine ønsker og behov.

6. Må/bør jeg møte dere før bryllupet?

Vi synes det er veldig hyggelig å møte brudene våre minst en gang før bryllupet. Det er fint å bli litt kjent over en kopp kaffe, og diskutere blomster, inspirasjon og ønsker. Når du blir kjent med oss gir det deg en forståelse av at du er i trygge hender og du blir sikker på at du vil få det du ønsker deg til den store dagen. Når alt kommer til alt, så er du ute etter å finne noen du kan stole på, og et møte kan være med på å sementere dette. Føler du for eksempel at du er usikker på om vi den er rette leverandøren for deg, kan et møte hjelpe deg til å svare på det spørsmålet.

Når det er sagt, så tilsier erfaringen vår at det kan fungere like bra uten et fysisk møte. Man får diskutert seg gjennom alle spørsmål og ønsker på telefon, og nødvendige bilder kan deles over e-post. Er man i full jobb, og kanskje har man barn og et helt bryllup å planlegge, så kan det være vanskelig å finne tid til alt som skal gjøres. Og vi forstår det godt dersom en kaffe med blomsterdamen din ikke er det viktigste i livet ditt akkurat nå. Da er det fint å vite at du fortsatt kan få en vakker, smashing brudebukett uten å måtte sette av masse tid til å henge på kafé med oss. Se her for et eksempel på en brudebukett vi lagde uten å ha møtt bruden på forhånd.

7. Jeg vil ha en helt spesifikk bukett (jeg har til og med et bilde jeg vil dere skal kopiere)

Vi mener at to buketter aldri kan bli helt like. Men har du forelsket deg i en spesiell bukett, så kan vi forsøke å replikere den så godt det lar seg gjøre. Men du bør også spørre deg selv om hvorfor du ønsker å ha en kopi av en annens bukett, når du skal feire den største dagen i ditt liv, nemlig bryllupsdagen? Vi vil hjelpe deg med å gjøre dagen din helt spesiell. Det innebærer at du bør ha din egen, vakre brudebukett spesialdesignet til DEG. Vi elsker utfordringen det er å finne frem til akkurat riktig bukett til deg, og håper at du også vil gi oss noe kreativ frihet til å skape noe vakkert og unikt til deg.

8. Jeg vet ikke hva slags bukett eller blomster jeg vil ha

Dette er helt normalt, da de fleste (i motsetning til oss) ikke bruker mesteparten av tiden sin på å sette seg inn i brudebuketter, blomstersorter, fargenyansert, bryllupstema og blomsterstiler. Vi hjelper deg med å komme frem til hva du liker og hva du bør bestille.

9. Jeg hverken bor eller skal gifte meg i Oslo – hvilke muligheter finnes for å bruke dere som blomsterleverandør?

Her finnes det to gode løsninger. Den første og mest kosteffektive er at vi leverer brudebuketten og eventuelle andre blomsterprodukter til en gjest dere stoler på fra Oslo, og vedkommende kjører med seg materialene til bryllupet. Vi jobber gjerne med vedkommende for å sikre at transporten går best mulig.

Den andre løsningen er at vi reiser ut til der dere skal gifte dere, og fikser det der. Vi elsker å reise.

10. Jeg vurderer å lage brudebuketten min og andre blomsterprodukter til bryllupet selv

Det finnes mange gode grunner til å bruke en blomsterleverandør til bryllupet, se spørsmål 1 og 2. Men, og med fare for å egge på oss andre florister, så tør vi påstå at det ikke akkurat er rocket-science å lage for eksempel brudebuketten sin selv. Det kan være en morsom øvelse, bidra til mestringsfølelse og faktisk gjøre dagen, bildene og minnene enda mer spesielle for deg. 

Vi anbefaler deg uansett å sette deg litt inn i oppgaven og forstå hva som kreves før du tar valget. For eksempel kan det fort ende opp med å bli dyrere enn å få den laget av profesjonelle. Dette er delvis fordi vi bestiller fra grossister, og dermed får bedre priser på blomstene enn det du får hos din lokale blomsterbutikk. En annen ting er at vi definitivt anbefaler deg å øve litt på bukettbinding før selve dagen, slik at du ikke ender opp med å være misfornøyd med resultatet og legge en demper på stemningen. Det er fullt mulig å få til, men det er ikke alltid det går like bra første gangen du prøver å binde en bukett.

Ønsker du å utforske dette nærmere, så anbefaler vi deg å søke opp noen DIYs på brudebuketter, det finnes det masse av. Bestemmer du deg for å lage buketten din selv kan vi også være behjelpelige med å bestille opp blomstene og materialene du trenger.

11. Hva skjer med blomstene etter bryllupet?

Brudebuketten er noe mange ønsker å ta vare på som et minne på en eller annen måte. Det finnes mange muligheter, for eksempel kan du tørke buketten, eller presse noen av blomstene og ramme dem inn (sjekk ut et eksempel her). Vi pleier å inkludere sukkulenter i bukettene våre, noe som gjør det enkelt å bevare et levende minne fra buketten til fremtiden. Du plukker rett og slett sukkulenten ut av buketten din, og med riktig behandling og litt kjærlighet kan den leve i mange år og være en fin påminnelse om bryllupsdagen din.

Mange ønsker også å ta med seg resterende blomsterprodukter hjem og skape en blomsterfylt atmosfære også etter bryllupet. Andre igjen ønsker å dele blomstene med venner og familie. Vi kan være behjelpelige med dette dersom du ønsker det.

12. Jeg vil bli blomsterinspirert, har dere noen favoritter dere kan peke meg til?