Centerpiece: Dahliadrøm

Det blir mer og mer populært med hage/låve/ute bryllup også i Norge. Vi ser også en tendens til at brudepar ønsker å pynte spisebordene med større "centerpiece" dekorasjoner, som de kalles på engelsk. Dette gir en wow-faktor og skaper en utrolig fin ramme rundt middagen, samtidig som det blir et naturlig blikkfang og et sted gjestene kan hvile øynene inn i mellom alle de gode samtalene i løpet av kvelden.

Denne serien bilder viser hvordan en slik borddekorasjon kan være, hvor hovedblomsten er Dahlia - eller Georginer som de også kalles i Norge. Disse vakre blomstene er sensommerens dronninger, og kommer i mange ulike fargenyanser, slik at man ofte kan bruke dem nesten uansett hvilken palett man ser for seg. Vi har også brukt mørkerøde, nesten brunaktige solsikker og sjokoladekosmos for å gi fargepaletten mer dybde.

Nederst på innlegget kan du se en rask steg-for-steg oppbygging av borddekorasjonen.

Denne dahliaen og solsikken sammen - så utrolig vakkert!


Steg for steg

Begynn med de grønne bladene, og fyll opp bunnen av dekorasjonen. Legg på noen lengre stilker for å skape siluetten du ser for deg. Fortsett så å fylle opp med mer grønt, og eventuelt andre vekster som gjør bunnen.

Tid for å begynne å fylle på med blomster

Bildet over viser ca. ferdig dekorasjon. Det er lurt å ta et steg tilbake, kanskje til og med ta en 10 minutters pause og gå bort fra dekorasjonen, for så å komme tilbake med "friske" øyne og ta en ny titt. Vi kom frem til at den knall oransje dahliaen i front på bildet over ikke helt passet inn med resten av fargene, så vi endte opp med å fjerne den. I tillegg synes vi at en del av de andre store Dahliaene stod for høyt opp. Disse tok vi ut, kortet noe ned, og satte tilbake. Det virket også som at det var litt for mye grønne blader helt nederst til venstre, så vi fjernet noen av disse.

Under ser du ferdig dekorasjon i nydelig kveldssol :)