DIY krans av Lunaria Annua

Krans lunaria annua

Nå er det januar 2017 og vi er klare for å starte på et nytt år som blir veldig spennende for Rosehagen. Er du som oss og synes det er greit å rydde unna julen raskt når januar ruller inn, så er du kanskje klar for andre prosjekter og farger enn det røde også. Her er et enkelt lite kranseprosjekt å starte det nye året med.

Det du trenger:

•    En isoporkrans (finnes på hobbybutikker, for eksempel Pandora)
•    Tørket lunaria annua (finnes på blomsterbutikker)
•    Saks
•    Ståltråd
•    Avbitertang til å kutte ståltrå

Lag først en liten hengemekanisme på kransen med ståltråd, slik som på bildet under. Det er bedre å gjøre dette før man faktisk lager kransen, for å unngå å skade kransen etter at den er ferdig.

Da er man klar til å begynne det faktiske arbeidet med å pynte kransen. Klipp av passe lengder av de tørkede lunaria annua stilkene, og la det være igjen noe stilk uten blader for å lettere kunne feste ståltråd på stilken i neste omgang. Klipp så noen centimeter med ståltråd, og vikle dette rundt bunnen av stilken du arbeider med. Når man har nådd bunnen av stilken, lar man et par centimeter ståltråd stå rett ut, som en salgs forlengelse av stilken. Denne lille ekstra lengden ståltråd stikkes så ned i kransen, og gjør festearbeidet lettere.

Det er også mulig å stikke stilkene rett inn i isoporkransen uten ståltråd, men det er noe vanskeligere ettersom stilkene både er tykkere og svakere enn ståltråd, og dermed har en tendens til å knekke. I tillegg er det også vanskeligere å «styre» den enkelte stilk. Med ståltråd kan man bøye og tilpasse hver stilk så den står akkurat slik man vil, med ulike vinkler og retninger i forhold til isoporkransen.

Når du er ferdig er det bare å henge den opp på en dør eller vegg :)